Voetballen?!

Postel 001

Vanochtend las ik een aardige Twitter in mijn ochtendkrant. Hij is van ene Annet de Jong. Ze schrijft: “Teringtoetertip: prop de vuvuzela van je kinderen vol met beesies”.

Ach lezer, het zijn harde tijden voor iemand als ik, die niet van voetbal houd.
Op de eerste plaats is onze Dorpsclub hard op weg om Nederlands Kampioen van het Zaterdag- en Zondagamateurvoetbal te worden. Ze moeten daarvoor alleen nog IJselmeervogels uit Spakenburg met twee-nul verslaan a.s. zaterdag. Intussen wordt ik in het dorp met de nek aangekeken omdat ik niet langs de lijn verschijn bij de kampioenswedstrijden. Getooid in wit-zwart T-shirt, en met zo’n mal petje op. En daarna bier slempen in de kantine zeker. Ik kan dat niet eens…
En zo meteen begint De Wedstrijd waar iedereen al dagen op wacht. Intussen zijn allerlei winkels voortijdig gesloten, en naar de broodnodige zaken die ik dien aan te schaffen op de markt kan ik wel fluiten. De marktkooplui zitten voor de buis. Verder doen mijn ogen pijn van al die goedbedoelde rotzooi in de kleur van Het Koningshuis. (Oranje alaaf!) Wat een ellende.
Enfin, ik heb een heerlijk groetensoepje gemaakt. Dat slobber ik zo meteen lekker weg. En dan ga ik wandelen met de hond. Uit ervaring weet ik dat het tijdens Grote Wedstrijden de straten leeg blijven. Hoeft de hond niet aan de lijn.
Dit gezegd hebbend ga ik je maar iets aardigs vertellen.
Gisteren vond de jaarlijkse vlooienmarkt plaats in een uithoek van ons dorp: De Haag Op Stelten.
Dat is elk jaar weer een klein feestje. Het aanbod is altijd goed. Relatief weinig handelaren, en des te meer dorpsvolk achter de kramen. Dat is leuk voor het aanbod en prima voor de prijs. Zo vonden we een bonsaischaaltje voor 10 cent, een gemberpotje voor één euro en een geweldige vijzel voor vijf piek.
Bij een van de kramen stond bovenstaand keukengerei. Een machine om allerhande groenten te snijden. Handig misschien, maar van waar die naam?
(Verdorie, ik hoor de vuilnisman langs komen en ik heb mijn bak nog niet buiten staan. Die kerel is veel te vroeg. Hij moet zeker ook snel naar het voetballen…)
© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *