ARTISJOKKEN EN EEN SAUSJE…

Bij de artisjokken heb ik een sausje gemaakt van;

25 gram boter (boter, geen margarine of andere vervangers)
2 hardgekookte eieren
2 eetlepels kappertjes
een handvol gehakte peterselie
een flinke kneep citroensap, peper en zeezout.
De boter smelten, de eieren en de peterselie heel fijn hakken en door de boter roeren. Van het vuur nemen en de kappertjes erbij doen. Zout, peper en citroensap naar smaak bijvoegen. Geef ieder een eigen kommetje met saus om de blaadjes in te dippen! Voor het eten van artisjokken moet je even de tijd nemen.
We aten de artisjokken als voorgerecht.

Daarna schouderkarbonaden, (natuurlijk van de Sumiran varkens) Ik heb het vlees even aangebakken en daarna afgeblust met een scheutje witte wijn en bouillon. Een paar blaadjes salie erbij gedaan en zo nog even laten stoven.  Een paar gekookte krieltjes met, alweer, verse gehakte peterselie en een klontje boter.
Een stukje Munster toe.
En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *