Amandeltaartje met amarenakersen

amandeltaart met amarenekersen

Zaterdag is hier bezoekdag, dat begint zo’n beetje traditie te worden. Zo rond vier uur arriveert de Keizer van Monera en daarna komt de rest van de vriendenclub druppelsgewijs binnen. We drinken wat, we eten wat, we kletsen wat en verbeteren de wereld. Tijd om een echte maaltijd klaar te maken is er meestal niet. Ik begin er gewoon maar niet meer aan. Meestal bak ik een taartje en maak ik een flinke pan soep.

Gisteren maakte ik een taartje met amandelmeel en amarenakersen. Een bijzonder smakelijke soort kersen. Ze worden verkocht in blikjes, meestal in een dikke siroop. Ik kocht ze bij de Sligro.

amarenakersen

  • 175 gram amandelmeel
  • 175 gram fijne suiker
  • 175 gram boter
  • 175 gram zelfrijzend bakmeel
  • 2 eieren
  • 1 blikje amarenakersen op siroop

Smelt de boter au bain marie. Voeg suiker, amandelmeel, bakmeel en de eieren toe en meng met de mixer op de laagste stand tot je een mooi egaal deeg hebt. Giet de helft van het deeg in een ingevette bakvorm. Laat de kersen goed uitlekken en bewaar de siroop. Leg de kersen op de eerste deeghelft en dek af met de rest van het deeg. Zet de bakvorm in de voorverwarmde oven en bak het taartje op 160 graden in 60 minuten gaar. Laat het gebak afkoelen en serveer puntjes taart met een schep van de siroop erover.

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *