Lunch met spaghetti en mosselen…

3 oktober 010
Ik heb vandaag een extra vrije dag. Er wordt in onze straat nieuwe riolering gelegd en nog allerlei geheimzinnige buizen en pijpen. Vóór onze deur een gat van 2 meter diep. Maar ook in huis moet een waterleiding vernieuwd worden. Wel zo makkelijk als er iemand thuis is dus. Op mijn werk is het deze week toevallig niet druk, zodat een extra vrije dag best te verantwoorden is. Vanmorgen zaten er al twee mannen van het Brabantwater bedrijf in het achterste deel van onze kelder. Het achterste deel van de kelder is 120 cm hoog, de mannen schat ik op 190 cm! Het viel dus niet mee om ons van nieuwe buizen te voorzien. Dat is misschien een nadeel van een oud huis!
Na de lunch boren ze een gat naar buiten, waar nu ook de stoep opengegraven is. Intussen vermaakte ik mij met veel plezier met mijn nieuwe kookboeken. Ik kreeg er honger van en heb snel een hapje gemaakt met wat restjes mosselen van gisteren.
Er was nog kruidenboter over van het feestje afgelopen zondag. Daar heb ik een klein uitje in gesmoord en twee tomaten. De mosselen erbij gedaan en een schepje van het mosselkookvocht. Intussen spaghetti gekookt en de tomaat/mosselsaus erover geschept. Een heerlijk lunch.

3 oktober 012
Het toetsenbord begint nu te plakken (ik had niet zoveel water op voorraad om mijn handen te wassen na het pellen van de mosselen, stom. Ik had alleen twee flessen water voor koffie en de spaghetti te koken. Zo zie je maar hoe afhankelijk we zijn van ons kraanwater) De mannen zijn klaar met hun lunch, het huis begint weer te trillen, dadelijk gaat het gas ook even uit! Ik lees gewoon weer verder.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *