Pesto…

 

15 juni 2007 032

Bij de zelfgemaakte spaghetti maakte ik pesto van basilicum.
Het is snel gemaakt en stukken lekkerder dan de potjes die je kant-en-klaar in de winkel koopt.

Neem 100 gram basilicumblaadjes
3 eetlepels pijnpitten
8 eetlepels goede olijfolie
3 teentjes knoflook
een beetje zeezout.

Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en maal tot het een homogene massa is. Als je geen keukenmachine hebt kun je ook de staafmixer gebruiken. Je moet de basilicum in een paar keer malen anders past de massa blaadjes niet in het bakje.

Als je ook geen staafmixer hebt wordt het even flink werken. Snijd dan de blaadjes zo fijn mogelijk en doe alle ingrediënten in een diepe vijzel. Stamp dan tot alles mooie gemengd is. Met de hand duurt dat wel even maar het ruikt heerlijk!

Schep de saus over in een schaaltje en meng er nog 150 gram versgeraspte Parmezaanse kaas door. In de buurt van Genua waar dit recept vandaan komt roeren ze er ook nog een flinke klont zachte boter door.

Kook pasta al dente en giet ze af. Voeg een lepel van het kookvocht aan de pesto toe en schep de pesto door de pasta. Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *