Entrecôte met Siciliaanse saus…

bief saua 007

Een typisch voorbeeld van snel klaar en toch lekker vandaag; een gegrilde entrecôte, een ferme salade met een gebakken geitenkaasje, een restje pasta uit de oven en een pittige tomatensaus. Alles bij elkaar vergt dat niet veel tijd, genoeg vitaminen, vezels en wat we allemaal nog meer nodig hebben. Bovendien kost dit, ondanks de flinke entrecôte, stukken minder dan zo’n kant-en-klaar-bakje uit de super!

Voor de saus;

 • 1 eetlepel olijfolie
 • 4 gedroogde chilipepertjes
 • 75 gram pancetta, in kleine stukjes gesneden
 • 1 teen knoflook, geplet en fijngehakt
 • 1 doosje biologische kastanjechampignons
 • 1/2 courgette, in kleine blokjes gesneden
 • 1 blik tomaten, stukjes of kleine tomaatjes
 • 10 zwarte olijven
 • wat gedroogde oregano
 • wat vers gehakte basilicum
 • eventueel peper en zout

Bak het spek met de pepertjes even uit. Doe er de paddestoelen bij en de knoflook en bak die even mee. Dan de courgetteblokjes nog snel om en om meebakken en vervolgens de tomaten, de olijven en de oregano erbij doen. Dan het geheel zo’n 15 minuutjes doorstoven. Eventueel een scheutje bouillon of water toevoegen. Het geheel moet een mooie dikke saus worden. Vlak voor het opdienen wat peper, eventueel zout en de verse basilicum erbij doen.

En natuurlijk espresso toe.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *