Penne met broccoli, tomatensaus en artisjokkenhartjes.

penne met broccoli tomatensaus en artisjok

Vandaag ging het dus al helemaal mis met het lijstje en de planning. Vandaag stond er een visschoteltje uit de oven op het lijstje, maar…”vergeten de vis uit de diepvries te halen”. En, ook “geen zin in vis uit de oven”…”halen we een pizza”…”geen zin in pizza”…”pasta dan?”

Pasta werd het dus, en dan wel “pasta zonder poespas”, maar mét restverwerking! Al met al een smakelijke maaltijd, én snel te bereiden.

  • het restje van de bolognesesaus in een ruime platte pan verwarmen.
  • ( heb je geen restje dan kun je ook een uitje bakken met een teentje knoflook, een blikje tomaten toevoegen en even laten stoven)
  • voeg er een paar halve artisjokkenharten bij (uit blik, waren over van de lunch)
  • kleine portie penne ‘al dente’ koken en afgieten.
  • de broccoli van gisteren bij de tomatensaus voegen
  • de uitgelekte penne erbij
  • strooi er nog wat kleine stukjes Peccorino of andere lekkere kaas over.
  • voorzichtig omscheppen
  • nog even doorwarmen en snel opdienen.

Deze maaltijd kost 15 minuten tijd en weinig geld! Bovendien zijn de restjes weer eens mooi weggewerkt!

En wat er dan nog overblijft; Hond Max, is altijd ‘in’ voor restjes, hij vindt broccoli lekker. Andere restjes-van-onze-tafel krijgt hij met mate. Pasta, daar is hij dol op, en risotto ook. Doorgaans krijgt Hond Max één schepje ‘van ons eten’ door zijn brokken gemengd; hond blij, wij blij. Maar wij willen geen vette hond, één schepje is genoeg!

Ik lees intussen bij de reacties een discussie over het ‘al dan niet stomen van brocolli’. Leuk, dit soort reacties. Leerzaam ook. Mooi dat onze lezers onderling van gedachten wisselen. Het is geen gebrek aan belangstelling dat wij niet op alle reacties antwoord geven maar soms hebben we simpelweg even geen tijd meer over…

Een late maaltijd, voor mij maar geen kopje espresso. Een glas wijn en dan ga ik slapen, morgen alweer een drukke werkdag.

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *