Restverwerking: cannelloni gevuld met snoekbaars en spinazie

cannelloni gevuld met snoekbaars en spinazie
Als ik toch dat Ipadje niet had… dat ding is al tijden onmisbaar, zowel voor mijn werk als thuis, maar nu, in tijden van gebrekkig heen-en-weer-schuifelen is dat ding onmisbaar! Mijn dagen zijn een beetje saai, op de bank hangen, af en toe een klein wandelingetje, en verder lezen en rusten… Het Ipadje houdt mij op de hoogte wat er zoal in de wereld te doen is én ik kan af en toe een stukje schrijven op dat ding. Het stukje transporteer ik vervolgens naar de mail en dan kan ik dat snel via de laptop op onze website zetten. (Lang achter de laptop zitten gaat nog even niet)
Koken gaat wel, met hulp, maar toch. Rechtop staan kost me geen moeite, dus Paul geeft de pannen aan en de dingen die onder in de koelkast liggen… Ik wist het al van vorige invalide periodes: ik ben geen geduldige patiënt en Paul is een uitstekende verpleger maar niet voor mij. Hij is gewend aan een geheel andere soort patiënten…. Maar goed, zo kibbelen wij gezellig de dag door… “Doe nou eens…” Hou je gemak nou eens!”, “Kun je dan even?..”, “Nee, ik kan toch niet alles tegelijk” enzovoorts…

Goed, gisteren aten we een heerlijke snoekbaars en daar bleef nog zo’n 200 gram mooi visvlees van over, prima voor een mooie restverwerking. Paul verwijderde alle graatjes en deed de boodschappen voor een mooie ovenschotel met de restjes van de vis.

  • 200 gram vis, van graten en vellen ontdaan en in kleine stukjes gepluisd
  • een scheutje olijfolie
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngesneden
  • 400 gram spinazie
  • een bekertje crème fraiche
  • bechamelsaus van een lepel boter, een lepel bloem en wat melk
  • een paar kleine tomaatjes
  • cannelloni (ik gebruikte cannelloni van het merk De Cecco, die hoef je niet voor te koken en smaken prima)
  • peper, zout en wat nootmuskaat

Maak eerst een mooie, niet te dikke bechamelsaus. Breng die op smaak met peper, zout en wat nootmuskaat. Vul de bodem van een ovenschaal met de bechamelsaus.

Verwarm de olie in een grote pan en smoor daarin de ui en knoflook even zachtjes aan. Voeg er dan de spinazie bij en smoor tot die helemaal geslonken is. Schep alles uit de pan en hak de groenten massa heel fijn. Schep de helft door de visstukjes en meng er de crème fraiche door. Kruid met peper en zout.

Vul de cannelloni met dit mengsel en leg ze in de ovenschaal. Pas en meet tot de cannelloni mooi over de schaal verdeeld zijn. Schep er de rest van de spinazie over en strooi er de stukjes tomaat over. Zet de schaal 25 minuten op 180 graden in de oven.

Dien dan meteen op en geef er wat groene  salade bij.

Kopje espresso toe!

© ellen.

 

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *