Spaghetti met tonijn en tomaat

spaghetti met tonijn en tomaat
Vandaag de hele dag in de tuin gewerkt en dat was ook wel nodig na deze lange, lange winter. Alle planten beginnen nu uit te schieten, dus ook het onkruid. Vooral dat verschrikkelijk zevenblad! Sommige mensen zijn er dol op maar die wonen denk ik vooral in de grote steden zes hoog. Ik heb er een hekel aan, het woekert overal tussendoor en groeit op dit moment het snelste van alle planten. Ik lees zo hier en daar dat men het zevenblad tot pesto verwerkt. Mooi, onder het mom van “If you can beat it, eat it”, dat zou heel mooi zijn, ware het niet dat ik het gewoon echt niet lekker vind! Een keer geprobeerd maar het was gewoon tien keer niks, zonde van de goeie olijfolie! Geen recept voor zevenblad dus hier. Met brandnetels kun je bijvoorbeeld wél lekkere dingen maken, maar die hebben we nou weer niet in de tuin. Morgen ga ik eens kijken bij De Jongste Bediende en Marleen. Hun tuin is zo groot dat er altijd wel wat brandnetels te vinden zijn. Ik wil risotto met brandnetels maken. Dat is wél lekker!

Vandaag had ik na al dat geploeter in de tuin niet veel zin om nog lang in de keuken te staan. Deze supersnelle pasta biedt dan uitkomst.

 • voor vier personen
 • 1 blik tomatenstukjes of pulp
 • 1 kleine ui, fijngesneden
 • 2 teentjes knoflook, geplet en fijngehakt
 • 1 blik (130 gram uitgelekt gewicht) dolfijnvriendelijke tonijn
 • wat olijfolie
 • een koffielepel biber
 • wat gedroogde oregano
 • vers gehakte platte peterselie (al een pluk uit eigen tuin!)
 • peper en zout
 • spaghetti voor vier personen

Zet water op voor de pasta.  Verwarm de olijfolie in een ruime platte pan en bak daarin de ui en knoflook even aan. Voeg het blik tomatenpulp, de biber en de oregano erbij. Laat dat even een beetje inkoken.  Doe de uitgelekte tonijn erbij en meng tot je een mooie saus hebt. Kook intussen de pasta met een flinke schep zout mooi ‘al dente’. Giet de spaghetti af en meng ze  door de tomatensaus.

Kopje espresso toe!

© ellen.

Please follow and like us:

5 thoughts on “Spaghetti met tonijn en tomaat

 1. @ Skukhorzel, ik vind het niet bijzonder smaken. stamppot nog niet geprobeerd, maar na uren plukken kan ik dat spul niet meer zien… zeker niet in de pan. Misschien nog een keertje proberen… later. Rauw door de puree?

 2. Gedroogd zevenblad smaakt naar peterselie en zit ook vol ijzer en andere gezonde stofjes. De Romeinen aten het al 😉 Gewoon proberen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *