Spaghetti met zalm, lente-ui en rucola

spaghetti met zalm, lenteui en ruccola
We komen allemaal weer in ons ritme van alledag; veel mensen zijn alweer een paar dagen aan het werk. Sommigen, zoals Paul bijvoorbeeld, hebben met Nieuwjaar en/of met Kerstmis gewerkt. Laten we niet vergeten dat er tijdens de feestdagen toch altijd een heleboel mensen aan het werk zijn om voor onze veiligheid en ons welzijn te zorgen…

Maar goed; we gaan over tot de orde van de dag; een heel nieuw jaar om onze goede voornemens in de praktijk te brengen; gezonder leven, meer bewegen, meer aandacht aan je naasten besteden, minder stressen op je werk, even een praatje maken met je bejaarde buurvrouw… Noem het maar op, en spreek het nog maar eens even hardop uit; goede voornemens vervliegen zo snel…

Zo heb ik me onder andere voorgenomen om onze maaltijden beter te plannen; van tevoren een planning maken wanneer we wat eten en me dan niet laten verrassen door ‘onvoorziene omstandigheden’. Ik heb vandaag dus maar eens de maaltijden en boodschappen voor dit hele weekend gepland, én ingekocht! Voor vandaag moest het iets snel-klaar zijn; eerst even naar het verjaardagsfeestje van Sam, daarna spaghetti met zalm,lente-ui en rucola.

  • Voor twee personen
  • stukje gefileerde zalm, in blokjes gesneden
  • 2 lente-uitjes, in dunne ringetjes gesneden
  • 1 theelepeltje bloem
  • wat boter
  • kleine scheutje witte wijn
  • scheutje room
  • handje rucola
  • peper en zout

Zet een pan water met wat zout op voor de spaghetti*). Als het water kookt mag de spaghetti in de pan. Als de spaghetti halverwege de kooktijd is begin je aan de saus; Smoor in een platte pan de lente-uitjes even zachtjes in de boter aan. Voeg er een klein beetje bloem bij en roer goed om. Voeg de witte wijn toe en roer. Voeg er een scheutje room bij en de stukjes zalm. Laat even zachtjes stoven en proef of je er nog peper en zout bij moet.

Giet de spaghetti af en schep ze in een mooie schaal. Giet de zalmsaus erover en schep voorzichtig door. Strooi er wat rucola over en dien snel op.

Kopje espresso toe, en je hebt een snelle, gezonde, smakelijke maaltijd!

@ ellen.

*) ik ga uit van spaghetti met een kooktijd van 11 minuten

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *