Fusilli lunghi peasani uit de oven.

lasagne
Ze verkopen hier bij de Cactus supermarché een prachtige pastasoort; fusilli lunghi peasani. Mooie grove textuur zodat de pasta goed saus vasthoudt en vooral heel smakelijk. De verpakking zegt dat deze pasta met de hand gemaakt is van harde tarwe.
Ik koop deze soort de laatste tijd regelmatig. We hebben ze gegeten met stukjes lamsvlees met een vrij dunne saus, dat was prima. Maar ook met een dikkere saus is de pasta goed te combineren. Ik weet niet of de pasta in Nederland ook te koop is.
Ditmaal maakte ik er een ovenschoteltje mee. We hadden opeens zin in lasagna, maar dan is er natuurlijk net geen lasagna in huis…
pasta
Geen nood met deze fusilli lukte het prima om een smakelijk ovenschoteltje te maken.

Maak een beetje, niet te dikke bechamelsaus. Maak Bolognese saus. Kook de pasta bijna gaar en giet ze af. Giet in een ovenschaal een laagje bechamelsausschik daarop wat van de pasta en schep er wat Bologneseesaus over. Dan een laagje vers gerapte Parmezaanse kaas en vervolgens de hele procedure herhalen tot de schaal vol is. Sluit af met Parmezaanse kaas.

Zet de schotel ongeveer 25 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

Een salade vooraf en een kopje espresso toe.

© ellen.

2 thoughts on “Fusilli lunghi peasani uit de oven.

  1. Dag Lieve mensen in Istanbul, hoop dat jullie veel genieten, wij hier ook nog even. Vandaag is iedereen naar huis gegaan maar… Jos en de Pinqiuin zijn nu hier… Prachtig, op de antieke motors zijn ze over de Alpen gereden…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *