Lasagne met Bolognesesaus…

11 mei 2007 018
Vanavond aten we groene lasagne met Bolognesesaus. Ik kocht kant en klaar vellen groene lasagne.

Voor vier personen;
maak een Bolognesesaus van;
400 gram gehakt
1 ui, 2 teentjes knoflook fijngehakt
1 blik tomaten
wat tomatenpuree
zout, peper
De saus mooi in laten koken.

Maak een bechamelsaus van
50 gram boter
50 gram bloem
5 dl melk
nootmuskaat en zout.
De boter smelten en dan de bloem er in één keer bijvoegen. Goed roeren en even laten koken.
Dan de melk erbij gieten en goed roeren.
Laat de saus even zachtjes doorkoken en maak op smaak met zout en nootmuskaat.

Giet dan de saus in een ovenschaal zodat de hele bodem bedekt is.
Schep daarop wat van de Bolognesesaus en strooi er wat vers geraspte parmezaanse kaas over.
Leg daarop weer een laag pastavellen enzovoorts tot alles op is.
Tot slot een laag saus bestrooien met Parmezaanse kaas.
Zet de schaal ongeveer 20 minuten in de oven. (afhankelijk van het merk lasagne dat je gebruikt)

Wij aten er een frisse salade bij van groene sla.

Espresso toe.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *