17 mei, Vlooienmarkt op de camping in Luxemburg

poster

Het affiche is klaar en wordt nu overal in de buurt verspreid. Op 17 mei, vanaf 11 uur is er een Vlooienmarkt op de camping in Septfontaines.

Al jaren brengen wij de dagen rond hemelvaart door op de camping in Septfontaines in Luxemburg. Meestal met het voltallige Sientje van Loon gezelschap. Eén van de vaste bronnen van vermaak voor ons gezelschap was altijd de grote vlooienmarkt in het naburige dorpje Tuntange. In het plaatselijke schoolgebouw lag daar de koopwaar keurig uitgesorteerd; één lokaal voor huisraad, één voor boeken, de kelder vol met ijzerwaar en in de hal een stand met zelfgebakken taarten en de prijzen voor de loterij. Buiten in de tent vóór de school de bar. Natuurlijk was er ook een grote gril voor de karbonaadjes en worsten en een kraam met wafels met aardbeien en slagroom. Opbrengst van dit alles was altijd voor een goed doel, een school of een ziekenhuis ergens in Afrika. Was, zeg ik want helaas is er in Tuntange niet meer genoeg animo om de organisatie van dit jaarlijkse festijn te dragen.

Toen we hier vorig jaar in de herfst herinneringen ophaalden kwam spontaan het idee op om dan maar hier op de camping iets te organiseren. Joop en Wilma, de beheerders van de camping vonden het een goed idee, een aantal dorpsbewoners waren ook enthousiast en zo nam het plan vaste vorm aan. Joop zorgt voor eten en drinken, ieder die wil bouwt een kraampje op en er zal beslist ook nog ander vermaak zijn. Het museum 40 – 45 op de zolder van het campingcafé is zeker een bezoekje waard.

Camping An der Ho, Mierscherstroos 65 Septfontaines Luxembourg. Tel +352 26300666. email: anderho@pt.lu

Als je wilt camperen is reserveren aanbevolen.

Zo, ik stop met mijn reclamecampagne anders wordt het hier veel te druk! Wij gaan vandaag naar het museum Villa Vauban in Luxemburg stad. Daar loopt tot oktober een tentoonstelling met werken van Brueghel, Cranach, Titien, en Van Eyck.

© ellen.

3 thoughts on “17 mei, Vlooienmarkt op de camping in Luxemburg

    • Prima, wat is de nieuwe link naar de site? Wij zijn nu in Septfontaines, gaan morgen naar huis en komen dan vrijdag weer terug. Hopen jullie met Hemelvaart ook te zien! Groetjes, ook van Evert en Neel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *