Gougères uit Bourgondië…

Ellen maakte ze al talloze malen, en ze beschreef het recept ook al vaker. Dat hoef ik dus niet meer te doen. Maar ik kwam de foto’s weer tegen en ik vond het zonde dat ze niet gebruikt waren. En dat, terwijl er zulke dierbare herinneringen aan kleven.

Ellen bakte er dat bewuste weekend een karrevracht. Eerst op zaterdag. We wisten dat er een hoop volk zou komen, dus werd het een dubbele portie, te weten vier ovenbladen. Ze kregen de kans niet om koud te worden.

De dag daarop kwamen Maja en Bram meepeuzelen van de Koekoek au vin. De soesjes waren eigenlijk ook gepland als voorafje bij dat gebeuren, een langzame aanloop naar de maaltijd. Aangezien we nog kaas genoeg in huis hadden bakte Ellen dan nog maar twee bladen.

Een goed weekend, reken maar…

One thought on “Gougères uit Bourgondië…

  1. Vandaag slagroomsoesjes gebakken ter ere van de verjaardag van m’n jongste. Wat doe je dan met de helft van het deeg dat over blijft? Juist, die heerlijke kaassoesjes maken. Wel een variatie, ik heb wat blokjes parmezaan en fijngesneden gedroogde tomaat erin gedaan…verrukkelijk om zo te peuzelen en….heerlijk bij de uiensoep! Dit ga ik zeker vaker doen! Bedankt maar weer voor een goed recept, een bruikbare tip…ach…ik doe zoveel inspiratie op bij jullie…dank je wel.

    Groet, Monique

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *