25 april aspergemarkt en historische optocht in Gemert…

de eerste asperges van dit jaar

Wie zelf wil proeven hoe heerlijk de Brabantse asperges zijn zou komende zondag eens kunnen afreizen naar Gemert, het Brabantse dorp waar wij wonen. Zondag 25 april wordt in ons dorp weer de jaarlijkse aspergemarkt gehouden.
Aspergetelers’ uit de gemeente Gemert-Bakel, verenigd in het samenwerkingsverband ‘Vrije Heerlyckheid Asperges’ organiseren de markt. Natuurlijk zijn er asperges te koop, kersvers gestoken, maar er je kunt er ook aspergehapjes proeven, een glas wijn drinken of kijken hoe zo’n schilmachine werkt. Plaatselijke beroemdheden gaan met elkaar de strijd aan wie het snelste en het beste met de hand kan schillen en er zijn nog veel meer activiteiten rondom de asperge.
De markt wordt gehouden vanaf 11.00 uur op het Ridderplein.

PICT0008

Het Boerenbondsmuseum Gemert organiseert deze zondag voor de zevende maal een Historische optocht. Ze trekken dwars over de aspergemarkt naar het Boerenbondsmuseum. De optocht heeft als thema “Zoals ut vrûger war”. Deelnemende groepen geven een indruk van het leven in ons dorp aan de rand van de Peel zo’n 100 jaar geleden. Ketellappers, marskramers, landlopers, toddelboeren en scharensliep trekken langs in fraaie karren, rijtuigen of gewoon te voet.

aspergemarkt 028

 

aspergemarkt en historische optocht

De optocht vertrekt om 14.00 uur vanaf het Ridderplein in Gemert.

Ik zou zeggen kom eens kijken in ons gezellige dorp, proef de uitstekende asperges en geniet van de sfeer van ‘vrûger’!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *