Spinazietaart met superverse spinazie en ricotta

spinazie en radijsjes vers geoogst

De Jongste Bediende belde om half zeven vanavond:”De radijzen moeten eruit en de spinazie kan ook geoogst worden”. Ik heb dus vlug hond Max zijn riem omgedaan en zo konden we om half acht spinazie en radijs oogsten. Een mandje vol spinazie, kersvers! Neel van Eupotours¬†was er ook en zo konden we nog mooi even overleggen wat we met de spinazie zouden gaan doen. Gewoon met aardappelen en een gehaktbal, of laagje spinazie en laagjes aardappel en kaas in de oven, of met pasta, of een spinazietaart? Mogelijkheden genoeg maar morgenavond moet ik werken dus dan komt er niets van uitgebreid koken en vandaag aten we al wat restjes van gisteren. Ik besloot er dus maar meteen een spinazietaart van te bakken. Lekker om morgen mee te nemen naar mijn werk. Je kunt de taart warm eten maar koud smaakt hij ook prima.

spinazietaart met ricotta

  • 1 pakje diepvries bladerdeeg
  • 700 gram verse spinazie
  • 250 gram ricotta
  • 100 gram Parmezaanse kaas
  • 3 eieren
  • zout, peper en nootmuskaat

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien en vouw ze samen. Rol ze uit tot een lap waarmee je een taartbodem kunt bedekken. Vet de vorm in en bekleed met het deeg.

Blancheer de spinazie heel kort in een klein beetje water. Laat goed uitlekken en hak de spinazie grof. Meng in een grote kom de ricotta met de geraspte Parmezaanse kaas. Voeg er de spinazie bij en peper, zout en nootmuskaat. Klop de eieren los en roer ze door het mengsel. Schep het spinaziemengsel op het deeg. Bak de taart ongeveer 30 minuten in een voorverwarmde oven op 180 graden.

spinazietaart met ricotta

We plukten de spinazie om half acht, om half tien was de taart klaar! Verser kan haast niet!!!

© ellen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *