EINDE VAN HET SCHOOLJAAR DEEL 2…

Vakantie!!! Vandaag hebben we het schooljaar op de Pabo in Eindhoven afgesloten. Ieder jaar komen we de laatste dag bij elkaar in de grote aula. De directeur houdt een toespraak, een korte terugblik op het afgelopem jaar.
Er zijn meestal wel een paar collega’s waar we afscheid van nemen omdat ze met pensioen gaan, of omdat ze ergens anders gaan werken. Ook is er altijd wel een jubilaris en wordt er iemand in het zonnetje gezet voor bijzondere verdiensten. Na dat officiĆ«le gedeelte drinken we samen een glas wijn, bier of frisdrank. De vakantieplannen worden uitgewisseld en al dan niet verre reizen besproken.

En dan is er iets te eten.
Sorry/ morgen een uitgebreider verslag, wij hadden last van een stroomstroring. Vreemd dat zoiets nog mogelijk is in deze tijd van mobieltjes en computers.

update 7 juli.

Een uur geen stroom; terwijl ik mijn stukje aan het schrijven was viel alle stroom uit. Je denkt dan eerst nog aan een stop in de meterkast, maar het euvel bleek niet zo simpel te verhelpen. Al snel kwamen alle buren naar buiten. In de verre omtrek van ons huis had niemand elektriciteit. Alle telefoonlijnen waren bezet, dus bellen hielp ook niet. Dan maar gezellig “buurten” op de stoep. Na een uurtje floepten de lampen opeens weer aan, maar mijn tekst was ik wel kwijt. Vandaag de rest van mijn verslag.

Het buffet had het thema Zuid-amerikaans. Er waren onder andere gevulde tomaatjes, gemarineerde vis in een kruidensaus, gestoofd rundvlees, kalkoen met chocoladesaus, bonensalade, diverse soorten rijst en aardappelsalade. Er was ook een mooi dessert; een enorme fruitsalade en een soort pudding met cake erdoor. Kortom een gezellige afsluiting van het schooljaar en lekker eten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *