AFSLUITING VAN HET SCHOOLJAAR DEEL 1…

Vandaag onze laatste teamvergadering van dit schooljaar. We vieren dat altijd bij één van ons thuis.
Dit jaar waren we te gast bij Angela. Angela en ik hebben vandaag de boodschappen gedaan en samen gekookt, de rest heeft nog een paar uurtjes gewerkt. Het was vandaag voor ons een bijzondere vergadering omdat we ook afscheid moesten nemen van John, onze teamcoördinator. Jammer, we zullen hem missen maar hij gaat gelukkig niet helemaal bij Fontys weg. We zien elkaar nog wel John! Jammer dat collega Ria er niet bij kon zijn, ze is ziek. Ria van harte beterschap gewenst van ons allemaal!!!

Maar nu over het eten, daar gaat dit weblog tenslotte over. Vanmorgen voor ik naar Angela vertrok heb ik nog snel even gelezen welke wijnen we deze maand gaan proeven voor de Wine Blogging Wednesday. We besloten de twee wijnen deze middag aan ons team voor te zetten. Helaas was  bij de Gall en Gall vestiging in Veghel alleen de Australische wijn op voorraad; Weigtbridge 2005. We hebben dus niet kunnen vergelijken. (de andere was tijdelijk uitverkocht, zou de WBW al zo populair zijn in Veghel?)
We dronken alvast één glas bij de vergadering en later nog meer bij de maaltijd. Vooraf vond ik deze wijn erg fruitig en een beetje te veel zoet naar mijn zin. Twee van de zes collega’s vonden dat ook. Bij het eten vond ik hem lekkerder worden. 

Nu over het eten; we aten gefrituurde artisjokkenhartjes met wat sla en eigengemaakte kruidenmayonaise.
Artisjokkenhartjes uit blik even goed uit laten lekken, door een losgeklopt ei wentelen en dan door de bloem. Ongeveer 3 minuten frituren in hete olie. Heel simpel, alleen een beetje warm vandaag dat frituren. We aten met 6 personen. Reken per persoon op 2 á 3 artisjokken. Je kunt niet teveel artisjokken in één keer frituren. In een middelgrote pan maximaal zes tegelijk anders worden ze niet mooi gelijkmatig bruin.

Daarna spaghetti met zelfgemaakte pesto.

John eet vegetarisch dus geen vlees vandaag maar een moot gegrilde zalm met kruidenpasta en pijnpitjes en een tomatensalade erbij.

We sloten de maaltijd af met ijs, amaretto en koffie.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *