GEBAKKEN SARDIENTJES…

Vanavond hebben we sardientjes gegeten. Het is nog steeds erg warm en dan eten wij liefst een lichte maaltijd.  Een frisse tomatensalade erbij met veel basilicum, aangemaakt met olijfolie, peper zeezout. en voor mij nog wat krielaardappeltjes.

Ik wilde de sardientjes eigenlijk grillen op de barbeque, maar dat is erg warm nu.
Reken voor 2 personen op 1 kilo sardientjes. maak de sardientjes schoon, dep ze droog en wentel ze even door de bloem. Bak ze dan snel in hete olie, in een paar minuutjes zijn ze lichtbruin en gaar.
Laat ze op keukenpapier even uitlekken, leg ze op een mooie schaal en strooi er fijngehakte platte peterselie over en peper en zeezout. Bij deze kleine visjes geen bestek gebruiken maar gewoon lekker met je vingers eten. Ik bak ze in twee keer in een grote, platte, gietijzeren pan. Bij deze temperaturen hoef je ze niet eens warm te houden. De volgende lading is zo klaar!
Ik maakte er zelf mayonaise bij, waaraan ik op het laatst een flinke handvol gehakte peterselie en een teentje knoflook heb toegevoegd.
We dronken er een glas witte wijn bij; Grange des Dames, Côtes de Ventoux. Ik vond de wijn niet bijzonder, het combineerde wel, maar dit is niet mijn wijn. Te veel zoet en te bloemig.
Een stukje kaas toe.
En espresso.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *