KIP IN TOMATENSAUS…

Vanavond aten we kip; drumsticks van biologische kippetjes van de Sumiranboerderij. Soms zijn die drumsticks erg groot, ditmaal wat kleiner. Ik heb ze in  een tomatensaus gestoofd. Het recept voor de saus een beetje van Nicoletta van La Cucina del Sole en een beetje van mijzelf.

Kip in pizzaiola saus; goede olijfolie, 1 ui fijngesneden, 3 teentjes knoflook, 3 kleine gedroogde pepertjes, 1 blik pomodorini (kleine tomaatjes), gedroogde oregano, verse oregano, een handvol gehakte platte peterselie, een eetlepel kappertjes. Ik begin dan met de kip even licht aan te bakken. Voeg vervolgens de ui, de knoflook en de pepertjes toe en laat die even meebakken (heel licht, niet bruin laten worden). Dan doe ik de tomaatjes en de gedroogde oregano erbij  en het laat het geheel ongeveer een half uurtje stoven. Ik voeg als laatste de peterselie en verse oregano toe en, vlak vóór het opdienen, de kappertjes. Een variant dus vandaag. Wij vonden het lekker. We aten er campagnole bij, een korte, gedraaide pasta en een groene salade.

Een stukje Brie de Meaux toe. En espresso.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *