ROSÉ EN ROSÉ; GORT CONTRE DE HEMA…

 

 Mariëlle van Wijnkronieken vroeg ons een eindconclusie over de twee Wine Blogging Wednesday wijnen van deze maand. Moeilijk, wij hebben geproefd en geproefd, wij hebben er bij gegeten en zelfs een gerecht met rosé gemaakt (had ik eigenlijk nog nooit gedaan, koken met rosé).

Laat ik beginnen met de Hema wijn Le Passé Authentique 2005; wij vonden deze wijn allebei fris,  makkelijk te drinken. Geschikt voor bij een zomeravondmaaltijd en dan nóg een aantal glazen zomaar ná de maaltijd! Prima om op een warme avond gewoon door te drinken. Paul vindt dat deze rosé ook forse smaakverschillen aankan. Ik vond de wijn, geproefd op zondagmiddag bij een late lunch met gebakken garnalen een mooie combinatie.

La Tulipe van Ilja Gort vonden wij wat complexer, zwaarder ook. Niet zo’n doordrinkwijn, maar ook rijker van smaak. Ik houd wel van een stevige wijn. Paul vond La Tulipe gaan vervelen na een aantal glazen. Het gerecht, gestoofd varkenvlees met La Tulipe was een aardig experiment.

Conclusie; Wij hebben met veel plezier deze wijnen geproefd. Verwacht van ons, voorlopig, geen verhalen over complexe geuren, fruittoetsen, zuurtjes, kleuren en smaken maar we doen ons best!

Alle artikelen die betrekking hebben op deze Wine Blogging Wednesday wijnen zijn terug te vinden via de categorie Wine Blogging Wednesday…

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *