ETEN MET HINDERNISSEN…

Het was de hele dag drukkend benauwd, we brachten de middag heel aangenaam door in een kerk in Oss. Peter van Wolferen gaf daar, samen met Nanneke Piek en Maarten van den Hoven, ( het ensemble Diversamente) een concert. Het was aangenaam vertoeven in de redelijk koele kerk en de muziek was geweldig. Peter dank je wel nog voor de uitnodiging, we hebben genoten! Vooral de duetten van Purcell vond ik heel mooi. We kijken uit naar jullie volgende concert.

Daarna lekker wat gelezen en hoe je zo al een zondagmiddag kan doorbrengen. Tegen half zeven besloot ik maar eens te gaan koken. Verse tuinboontjes stonden vandaag op het menu, met lamskabonaadjes, krielaardappeltjes, en een saus met Aceto Balsamico. Zo gedacht, zo gedaan, maar toen het eten op tafel stond brak er hier een geweldig onweer los, met een enorme waterstroom. We gingen net zitten toen er een lekkage doorbrak in de keuken. Een verstopt spugertje. Paul verhielp het euvel in 5 seconden, maar was voor 2 uur nat.

 Tuinboontjes, de eerste verse van dit seizoen, ze waren heerlijk. Gewoon gedopt. Ik lees de laatse tijd veel over dubbel gedopte tuinboontjes maar ik vind dat bij deze superverse boontjes helemaal niet nodig. Gewoon met een klein beetje water even koken, ze waren binnen tien minuten gaar, en dan met een flinke klont boter serveren.

Over de saus en verhaal apart.

We aten een stukje Brie de Meaux toe, en espresso.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *