HEEL NEDERLAND PLAT!..

Deze dus!

Ik begin het Foodbloggen steeds leuker te vinden! Via Foodrank komen meer en meer goede ideeën op de diverse weblogs. We hebben allemaal een zelfde doel, richting, ambtie: eten.

Vandaag schreef Onno Kleyn op zijn weblog een artikel over platte peterselie.

Karin van Koken Blogo gaf daarop het startsein voor een grootschalige actie: De platte peterselie moet terug in Nederland! In groentenwinkels en supermarkten kun je alleen de gekrulde peterselie kopen en gekrulde peterselie smaakt eigenlijk bijna nergens naar. Aardig voor de versiering maar het voegt niets toe.

De platte peterselie daarentegen heeft veel meer smaakstoffen maar kun je bijna nergens kopen, zeker niet in ons dorp Gemert. Grote supermarkten als AH en Jumbo moeten maar eens gaan luisteren wat de klanten willen! Meneer AH, wij willen platte peterselie!

 

Deze dus niet!

De krulpeterselie op de foto kocht Paul op de markt. Die is geteeld in de volle grond en heeft nog enigszins smaak. Maar nogmaals, hij is niet te vergelijken met platte peterselie. Ik koop op de markt, bij de Turkse groentenhandelaar iedere week een flinke bos platte peterselie. Ik zet de bos in een glas met water in de vensterbank en knip en snijd er de hele week van.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *