FEEST VRIJWILLIGERS WERELDWINKEL…

 

 Gisteren heb ik gekookt voor de vrijwilligers van de Wereldwinkel. Ieder jaar wordt er voor de mensen die in de winkel werken een feestavond geoganiseerd. Ze maken dan een uitstapje en daarna wordt er een hapje gegeten en wat gedronken.

Nellie had haar huis en tuin aangeboden en mij was gevraagd een hapje te verzorgen. Voor mensen die al jarenlang vrijwilllig de Wereldwinkel draaiende houden doe ik dat graag. Er kwamen 25 mensen en het budget was erg beperkt, dan is het niet eenvoudig om er toch iets van te maken. Maar ook een hele uitdaging.

Nellie heeft een groot huis en een grote tuin, het was prachtig weer en hebben we de hele avond in de tuin kunnen zitten. Het eten in de vorm van een buffet stond binnen.

Ik ben om 14.00 uur begonnen met koken en alles was om 18.00 uur klaar. Twee grote schalen pasta salade met tonijn, tomaat, olijfjes, ui, knoflook, komkommer en fusili. Een grote schaal pasta salade met wilde spinazie, gebakken spekjes, knoflook en pijnpitjes. Een schaal met een salade van rijst, paprika, spekjes, ui, knoflook, doperwtjes en tomatenpuree. Een salade van tomaten, ui en verse basilicum. (de basilicum en nog meer verse kruiden uit de tuin van één van de vrijwilligers). Een grote gepocheerde zalm met een saus van mayonaise, room en dille. En een stoofschotel van varkensvlees met tomaat, ui, knoflook, champignons, peper, zout, en koreander. Erbij nog 6 stokbroden en twee soorten kruidenboter, één met knoflook en verse tuinkruiden, één met tomatenpuree, citroenrasp en chilipeper. Het dessert: aardbeien met slagroom en ijs.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *