PEKINGEEND MET PRUIMENSAUS….

Mijn eerste vrije dag na acht nachten werken, en uitgerekend vandaag werkte Ellen tot laat. Niks koken dus, geen zin, te laat. We gingen uit eten. Veel te kiezen was er niet op deze dinsdag. Een prima uitwijkmogelijkheid is dan het Chinees restaurant in het aanpalend dorp. Daar wordt een voortreffelijke pekingeend geserveerd, al het andere is van minder allooi.

De pekingeend was prachtig mals van binnen, met een precies goed krokant jasje, de pruimensaus iets te zoet. De groenten smaakten  behoorlijk maar de mie was flauw.  Nogmaals, de eend was prima en daar gingen we voor.

Kopje espresso toe. We dronken witte huiswijn (Chardonay) bij de maaltijd. Alles bij elkaar waren we 50 euro kwijt en dat stemde tevreden.

We lezen nog wat en ik trakteer mezelf op een mooie fles wijn. Ik zal er morgen over schrijven. De foto is van 15 december 2005, we hadden vandaag geen fotocamera bij ons.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *