KALFSBIEFSTUKJE MET SALIE…

Het wordt hier echt een huishouden van Jan Steen, een grote bende, geen tijd om op te ruimen, elke dag iets anders wat snel éérst moet, maar natuurlijk eten tussendoor. Koken kan ook heel snel en toch lekker en gezond. We waren bijna bezweken voor Chinees of pizza, maar zelf koken gaat soms nóg sneller.

We aten een kalfsbiefstukje: om en om bakken. Leg het vlees dan op een bord, onder folie, zodat het even kan rusten en warm blijft. Bij het braadvocht een paar blaadjes verse salie voegen en een scheut witte wijn. Even laten inkoken, het vlees op de borden schikken en er een lepeltje van de saus over scheppen.

Intussen de spinazie met een teentje knoflook in een platte pan even aanbakken en smoren.

Er waren nog wat aardappeltje van gisteren over die heb ik verwarmd. Plakje ham snel aanbakken en bij het vlees schikken.

Stukje kaas toe. Geen espresso, te laat, dan slaap ik niet meer.

 Al het gedoe begon vandaag natuurlijk met het nieuwe beeldscherm. We hadden er vorige week al een besteld, maar de Tandarts was in grote nood en kreeg het voor ons bedoelde scherm. Een tandarts zonder beeld dat gaat echt niet! Wij waren dus vandaag pas aan de beurt. Na een lange dag werken nog even een scherm loskoppelen en een nieuw, plus boxen en hoe heet zo’n ding installeren, dat valt niet mee. en waarom zitten er nog steeds zoveel stekkertjes en snoeren aan die dingen? Je zou zeggen dat in deze tijd van moderne technologische hoogstandjes, alles toch wel draadloos kan.

Maar goed, alles werkt weer, we hebben nu ook fantastisch geluid en in het weekend ga ik bedenken wat ik voor de vrijwilligers van de Wereldwinkel ga koken.

Heeft iemand nog een goeie tip voor een lekkere maaltijd voor 25 personen?

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *