KOOLSALADE EN LAMSKARBONAADJES….

 

 Vandaag al wat aan het weblog gesleuteld, zoals je ziet verandert het nu per minuut. allemaal leuk en wel maar er moet ook gewoon gegeten worden en natuurlijk opgeschreven wat er gegeten is.

Waren we net klaar met eten toen Neel belde, hoe doe jij nou??? Nou dat wist ik, maar meer ook niet. Toen moest Neel mij weer helpen enzovoorts…

Het wordt dus wat later vandaag, intussen mis ik Wouter Klootwijk ook nog, maar die kan ik gewoon op de computer kijken (als het programa tenminste niet wéér uitgesteld wordt wegens debatten met mevrouw Verdonk!!!

Koolsalade vandaag; koop witte kool, en dat mag nu juist weer wél uit een zakje. We wisten al dat kool van nature antioxidanten bevat, men heeft nu ook nog ontdekt dat kool extra antioxidanten ontwikkelt als ze beschadigd (gesneden dus) worden. Mooi meegenomen!

Bestrooi de gesneden kool met wat grof zeezout, laat de groente zo een kwartiertje staan en spoel ze vervolgens onder koud water af. Goed uit laten druipen en op een schaal schikken.

Meng er dan een in ringen gesneden ui, een paar tomaatjes, een paar olijven en een handjevol vers gehakte peterselie, selderij, tijm en basilicum door.

Maak een dressing van een paar lepels olijfolie met citroensap en versgemalen zwarte peper, en verdeel de dressing over de salade. Voila! Gezond, goedkoop en lekker!

Wij aten er lamskarbonaadjes bij; even bakken in de olie en op het laatst een paar grofgesneden teentjes knoflook toevoegen met wat van de gehakte tuinkruiden (over van de salade). Opdienen met een schijfje citroen.

Een stukje kaas toe, onze grootgrutter heeft Morbier in de aanbieding, redelijk van smaak.

En espresso!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *