DE WILDE BERTRAM…

Ik ben vandaag naar de tuin van Flora Meijdam geweest. Ik schreef het gisteren al, een tuin met allemaal inheemse eetbare planten. Van heel veel planten zijn we bijna vergeten dat ze eetbaar zijn terwijl het vroeger eigenlijk volksvoedsel was. Flora heeft ze allemaal in haar prachtige tuin staan. Ze kweekt en verkoopt het zaad en plantjes. Ze weet ook heel veel te vertellen over de planten, welk deel te eten is, (wortels, blaadjes, zaden). Na een uurtjes rondwandelen door de tuin met Flora, weet ik thuis bij het zien van de foto’s niet meer precies wat nu wat is. Sommige namen kan ik onthouden; huttentut, heermoes, morgenster, en natuurlijk de ‘gewone’ planten tijm, oregano, basilicum, rozemarijn. Ik ga proberen de komende tijd me te verdiepen in de eetbaarheid van de planten. Vooral de distelsoorten (verwant aan de artisjokken) lijken me interessant om eens te gaan uitproberen. Ik kom er op terug. Wie alvast een kijkje in de tuin van Flora wil nemen kan de foto’s op Flickr bekijken.De Wilde Bertram is elke zondag van april tot eind oktober te bezichtigen op zondag van 11.00 tot 16.00 uur.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *