GEGRATINEERDE ASPERGES…

Gegratineerde asperges vanavond. Zoals ik al schreef: dagvers, vanmorgen gestoken, vanavond op ons bord! Het recept schreef ik vorige maand al op dit log. Maar zo’n recept verandert naar gelang de omstandigheden. Ik kook zelden twee keer hetzelfde gerecht op dezelfde manier. Dit keer was bijvoorbeeld de melk op. Geen nood, je kunt de saus ook maken met het kookvocht van de asperges, voeg dan een scheutje room toe. Vandaag had ik veel verse peterselie, toen niet. Dus verse gehakte peterselie toegevoegd. Ook de ham was nu anders, een beetje zout. Ook andere wijn, de Muscat uit de Elzas is helaas op. Vandaag dronken we er een Riesling uit de Elzas bij. Vooral omdat de ham wat zout was, en het gerecht nogal machtig, was deze frisse Riesling voor ons een goede keus. Een paar in de schil gekookte en daarna gebakken aardappeltjes erbij. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *