Buiten koken…Forel

buiten koken

Wij vermaken ons nog steeds uitstekend hier in Luxemburg. Het weer is prima, niet té warm, zo’n 25 graden is net lekker. Toen ik (al weer weken terug) uit Nederland vertrok was het heet, heel heet. Ik bedacht dat het dan in de caravan soms erg warm wordt om te koken en dat dan een kookpit voor buiten eigenlijk een goede aanschaf zou kunnen zijn. Vriend Jan had net zoiets gekocht voor de vakantie en raadde mij aan om eens bij een Action winkel te gaan kijken. Ze verkochten daar een schattig éénpitsfornuisje, in een koffertje, voor slechts 11,95! Toevallig gingen vriend Jan en ik die dag eerst naar De Wit Kampeerwinkel in Schijndel (cadeautje kopen voor Nieta) en zagen daar het fornuisje, precies hetzelfde, voor 29,95!!! Snel van de Wit naar de Action dus! Het werkt op een bus gas (1,95 bij Action, 3,95 bij de kampeerwinkel!).

Het was hier niet zo warm dat ik naar buiten moest om te koken deze weken, maar vandaag wilde ik forel bakken en dat is zo’n gedoe in de caravan, (zonder afzuigkap) een goede reden dus om het fornuisje (!) maar eens uit te pakken en in gebruik te nemen. Een echt succes! Geen olielucht binnen. De pit was groot genoeg voor onze vispan en, natuurlijk het belangrijkste: de forel was heerlijk!

Truite meunière, forel op de wijze van de molenaarsvrouw. De forel even door wat bloem wentelen en dan snel bakken in olie (zonnenbloem- of arachideolie). Koop per persoon één forel, liefst “Truite Arc en Ciel” (regenboogforel), dat zijn de lekkerste.

Wij aten er wat salade bij en een paar gebakken aardappeltjes.

macarons

En, natuurlijk espresso toe. Mét een Macaron. Ik kocht ze vandaag bij de nieuwe Cora supermarché in Bertrange. Vooral de macarons citroen/basilicum veroverden ons hart! Smeltend, zacht, fris…

© ellen.

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *