Vijververse gebakken forellen.
Woensdag 03-05-2006. Boerenmarkt Stad Luxemburg: Bretons gebak en Fleur de Sel. Dragonplantje. Bezoek kasteel Larochette, prentententoonstelling Sharaku, foto’s van de middeleeuwse keuken. Eenvoudige pasta in Larouchette. Diner: Ellen maakt forel met aardappeltjes, sla en brood. Espresso en kaas toe. We dronken Riesling.
Donderdag 04-05-2006. Lunch: gerookte zalm met 5 bessen (witte peper, groene peper, piment, zwarte peper en koreander). Diner: Restaurant van Zheng. Eend, lam, dim sum en kikkerbillen. Erbij een prima pinot noir uit Schengen.
Vrijdag 05-05-2006. Simpel ontbijt met brood en ham. Lunch: dürum (met kleddersaus) in Arlon, vervolgens naar café Suisse. Diner: lamscarbonades, spaghetti, salade van flagolettes. Daarbij een Barbaresco van wijnhuis Giordano (prima !). De dag daarop reden we naar huis. Einde vacantie.
© paul