GEBAKKEN SPINAZIE…

Ik had zin in spinazie. Meestal koop ik Turkse of Italiaanse spinazie, die is wat grover dan de Hollandse en heeft, vind ik, meer smaak, maar omdat we niet naar de markt zijn geweest moesten we het vandaag doen met gewone Hollandse spinazie. Om toch zoveel mogelijk spinaziesmaak te houden kook ik de spinazie niet maar bak ze snel even in olijfolie. Neem een wijde platte pan en giet er 2 eetlepels olijfolie in. Snijd een teentje knoflook in fijne plakjes en laat die even glazig worden in de olie. Doe er de gewassen en goed uitgelekte spinazie bij en schep alles een paar minuten om en om. Schep de spinazie met een schuimspaan uit de pan en strooi er wat zeezout over en een beetje nootmuskaat.  We aten er kalfskarbonaden bij met salie. De karbonaden aan beide kanten ongeveer 5 minuten bakken in boter. Voeg de laatste minuut een paar blaadjes salie aan de boter toe. Bestrooi voor het opdienen ruim met versgemalen peper en zeezout. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *