ASPERGESOEP…

Ik beloofde gisteren het recept voor de aspergesoep van Lea Linster, de ingrediënten staan vermeld in dat stukje. Kook de aspergeschillen van de vorige dag 20 minuten in een liter water. Giet het vocht dan door een zeef en bewaar het even. Snijd de asperges heel klein en houd de koppen apart. Laat de koppen in wat gezouten water ongeveer 5 minuten koken. Snijd de sjalotten heel fijn en smoor ze in de boter glazig. Doe er het meel bij en roer dat goed om. Dan de aspergestukjes erbij doen en even omschudden Giet er nu het aspergevocht, de bouillon en de melk beetje voor beetje bij en laat alles nog 15 minuten koken. Pureer de soep dan met een staafmixer. Sla de room stijf. Leg op elk bord wat koppen. Schep daarover de soep en garneer met een lepel geslagen room, een snuifje cayennepeper en een toefje groen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *