KIP ONDER HET VEL GEVULD….

1 goede kip (1300 gram), 2 lenteuitjes, 1 ons chorisoworst, 1 hand gehakte peterselie, 1 citroen, 1 tak rozemarijn, olijfolie, peper en zout. Bestrooi de binnenkant van de kip met peper en zout.kip. Maak het vel los zoals beschreven in log 24 april 2006. Hak de lenteuitjes, de chorizo en de peterselie. Vul de ruimte tussen vel en vlees met het mengsel. Dicht de opening met cocktailprikkers. Snijd de citroen in 4 parten en stop die samen met de rozemarijn in de kip. Bestrijk de kip met olijfolie (ook de onderkant) en plaats het geval in een op 200 graden voorverwarmde oven. Na een half uur de warmte terug brengen naar 170 graden. Voor de oventijd reken ik ruim anderhalf uur. Het laatste half uur schakel ik de grill in. Laat de kip 5 minuten rusten nadat hij uit de oven is gekomen. We aten er salade bij en in de schil gekookte aardappeltjes. Espresso na. Later op de avond kwamen Jan, Ans, het Kind en de Jongste Bediende op bezoek, zodat dit artikeltje een dag te laat wordt geplaatst.

Zie ook: Kip onder de huid gevuld.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *