KIP GEVULD ONDER DE HUID…

Vanochtend om 07.15 uur begon mijn vakantie. Ik deed mijn rondje om de kerk met hond Max en lag daarna een paar uur in bad te soezen. Vanmiddag bezocht ik het heropende café Dientje. De nieuwe uitbater (25 jaar en de ideale schoonzoon) liep de benen onder zijn kont uit om alle gasten recht te doen. Nagenoeg de hele klandizie bestond uit middelbare vrouwen, slechts een enkele man heb ik er ontmoet. Maar nu moet er even gekookt worden, hier thuis, op het Ministerie. Ik heb een mooie Lalande kip aangeschaft. Prima om te grillen. Meestal doe ik dat op verzoek van Ellen sec, maar soms moet er wat extra’s. Het is vrij simpel (bij een goede kip) om het vel los te maken van het vlees. Je doet dit door vanaf de nekkant voorzichtig je vingers tussen nek en vlees te duwen. Je maakt niet alleen het borstvlees vrij, maar ook het vel op de poten torn je los. Op die manier ontstaat er een ruimte tussen vel en vlees die je met allerlei zaken op kunt vullen. Je geeft op deze eenvoudige manier je kip een hele hoop extra smaak Het recept dat ik gebruik is van Spaanse oorsprong, maar de mogelijkheden zijn legio. Je kunt gehakt gebruiken, ham, plakjes worst, plakjes citroen, bedenk het maar. In ieder geval maak de vulling tijdens het grillen dat het wat droge vlees doordrongen raakt van de smaak die jij wilt. Truffel is zo’n beroemde vuller, maar die hebben we even niet… Ach lezer, het klinkt allemaal wat ingewikkeld. Ik garandeer je dat het dat niet is. Eén keertje oefenen en je zult zien dat het gaat.

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *