RAVIOLI MET SPINAZIE EN RICOTTA…

Gisteren was het een stralende lentedag, vandaag was het weer koud en bewolkt. Het is een wisselend weekend zowiezo, gisteren hevig in de tuin gewerkt, vandaag dakpannen gesjouwd bij de Jongste Bediende. Ik begin spierpijn te krijgen van al dat ‘ongewone” werk. Ik ben nu wel toe aan een wat rustiger karweitje. Nog een keer zelfgemaakte pasta dus. Zelf pasta maken is niet moeilijk, je moet gewoon even de slag te pakken krijgen. Daarna gaat het sneller dan aardappelen schillen. Gisteren ravioli met vlees, vandaag, vegetarisch; Ravioli met ricotta en spinazie. Maak pastadeeg van 300 gram bloem en 3 eieren. (zie recept gisteren )Vulling; 250 gram verse spinazie even koken in weinig water. Goed uit laten lekken, het vocht er zoveel mogelijk uitknijpen en dan de spinazie fijnhakken. 150 gram ricotta, 1 koffielepel geraspte nootmuskaat, 75 gram vers geraspte Parmezaanse kaas, zout, versgemalen zwarte peper, 2 eidooiers. Het pastadeeg uitrollen in brede lappen De ingrediënten voor de vulling goed mengen. Leg, steeds ongeveer op 5 cm van elkaar, een theelepel van de vulling, op één vel van de pasta. Leg het volgende vel erop en druk rondom de vulling de randen goed aan of vouw ze om en snijd ze op maat. Leg de ravioli op een theedoek tot ze allemaal klaar zijn. Kook de ravioli in een grote pan met gezouten water ongeveer 4 minuten. Dien ze op met gesmolten boter met een paar blaadjes salie en wat Parmezaanse kaas. 

Vanavond at de Keizer van Monera ook een hapje mee. We aten ravioli, daarna een ribkarbonaadje met ruccolasalade en tomaat. Espresso toe.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *