ASPERGES KLASSIEK…

De eerste asperges dus van dit seizoen. Deze groente leent zich voor allerlei spannende gerechten, maar de eerste asperges eten wij heel gewoon, heel klassiek. Ook dat is voor iedereen anders. Voor ons is dat met gekookte achterham, een eitje en gesmolten boter. (Paul wil er ook nog een snuifje nootmuskaat over) De asperges goed schillen en gaar koken. Voel met een vork of ze naar jouw zin gaar genoeg zijn. Ik houd niet van “beetgare” asperges. Kook intussen een paar scharreleitjes en smelt wat boter heel langzaam. Koop gekookte ham bij een goede slager en schik de plakken ham met de eitjes op een schaal of bord. Over de juiste wijn zijn de meningen ook verdeeld. Iedereen heeft zo zijn/haar eigen idee. Er gaan zelfs stemmen op om rode wijn te drinken bij asperges. Ik heb niet echt veel geexperimenteerd met wijn bij deze groente. Ik houd het op een Pinot Blanc uit de Elzas.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *