ROMEINSE SLA…

Vandaag een dag zonder inspiratie. Ik was te laat thuis en Paul te laat wakker, om naar de aspergeteler te gaan. Geen zin om iets anders te koken, vandaar een snelle maaltijd. Paul at gerookte zalm, met verse bieslook uit de tuin en een gekookt eitje. Ik at een pizza Ellen van de gebroeders Al Vesuvio. Pizza Ellen is een pizza met ham, veel kaas, artisjokken en veel knoflook. Samen aten we er een salade bij van Romeinse sla met pijnpitjes, tomaatjes en lente ui. Sla smaakt de laatste tijd bijna nergens meer naar. Wij zoeken steeds andere soorten. Vooral na het verhaal over de zakjes voorgewassen sla, waar allerlei enge stoffen aan toegevoegd worden, zoeken we alternatieven. Ijsbergsla, is denk ik, alleen uitgevonden omdat het makkelijk voor de supermarkt is. Helaas totaal smakeloos voor de klant. Een smakelijk alternatief is sla met een kluitje maar die kan ik alleen zaterdag op de markt kopen. Deze Romeinse sla was een prima vervanger; smakelijk, licht bitter, stevig. Een stukje kaas toe. En espresso.

De gebroeders Esposito van restaurant Al Vesuvio wonnen vorige week de derde prijs op het internationaal pizzabakkersconcours in Duitsland. Gefeliciteerd jongens. De asperges houden we te goed voor morgen.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *