OMELETTE SIBERIÈNE…

Een heel klassiek recept maar bijzonder geschikt voor een groot gezelschap. Er zijn een allerlei variaties te maken met verschillende soorten ijs, vruchten en drank.

2 kleine cakes, 2 liter roomijs, 1 doos diepvries frambozen (deze week unaniem uitgeroepen tot supergezond!), Likeur(mits voldoende alcohol) of Cognac om te flamberen. Eiwit van tien eieren, beetje suiker. Snijd de cake in de lengte in drie plakken en leg ze naast elkaar op een bakplaat. Sprenkel er wat likeur over en strooi er de ontdooide frambozen over. Snijd het ijs in twee plakken en leg dat op de cake. Daarop de tweede laag cake en ijs. Het eiwit met de suiker stijfkloppen. Bedek het geheel nu snel met het eiwit. Alles moet helemaal bedekt zijn anders gaat het ijs smelten! Zet de ijstaart nu in een voorverwarmde oven op 250 graden. In ongeveer 5 minuten bakt het eiwit mooi lichtbruin. Aan tafel flamberen met cognac.

© ellen

Please follow and like us:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *