AARDAPPEL-PREISOEP…

Op verzoek van Anita aardappel-preisoep. 

De verhoudingen zijn nooit precies, deze soep smaakt altijd anders. De inhoud is ook altijd iets anders. Aardappel-preisoep Voor ongeveer 3 liter soep; 500 gram aardappelen, 4 niet te dikke preien met mooi groen eraan, bouillon ( mag ook van een blokje voor deze soep) stukje spek in dobbelsteentjes, klein klontje boter, bekertje crème fraiche, flink versgemalen peper.

De aardappelen schillen en in kleine blokjes snijden. In een ruime pan doen en bijna gaar koken. Haal een paar lepels van de aardappelblokjes uit de pan. En maal de rest van de aardappelen fijn met de staafmixer. Intussen in een koekenpan de stukjes spek in de boter zachtjes laten bakken. De prei in fijne ringetjes snijden en even zachtjes bij het spek laten smoren. Voeg dan het spek/prei mengsel bij de aardappelsoep. De aardappelblokjes erbij doen en alles nog even doorkoken. Schep een flinke lepel van de soep in een kom en klop daar voorzichtig de crème fraiche door. Klop tot er geen klontjes meer zijn en voeg dat dan weer bij de soep. Verwarmen, maar niet meer laten koken. Verder op smaak brengen met versgemalen peper en zout.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *