Vandaag was wel een hele lange werkdag, ik vertrok vanmorgen om 7.00 uur en was weer thuis om 18.15 uur. Wij gaan s’morgens zo vroeg van huis om niet in de file terecht te komen. Normaal ben ik dan om 16.00 uur vrij maar deze week is onze onderwijswerkplaats tot half 6 open. Alle collega’s werken één dag tot half zes, vandaag was het mijn beurt. Thuis had ik echt geen zin om nog maar iets te koken of te bedenken. Dan wordt het een “pizza ellen”. Bij het plaatselijke Italiaanse restaurant staat mijn favoriete pizza niet op de kaart, maar wordt altijd met liefde gemaakt. Ik wil graag pizza met artisjokken, ham, veel kaas en veel knoflook. In de loop der jaren zijn de mensen van het restaurant dit een pizza ellen gaan noemen. Een prima pizza overigens! Vandaag moest vader Enzo zelf de pizza bakken. De zonen waren naar de voorronden voor de Europese Kampioenschappen Pizzabakken in Duitsland. Gebroeders ..het Ministerie wenst jullie veel succes! Paul wil een paar dagen wat minder eten en had wel zin in een salade met tonijn.
Het was nog net niet donker en in de tuin komen al de eerste verse sprietjes bieslook op! Voor Paul tonijn met mayonaise, verse kruiden en bieslook, gekookt ei en ruccola. Een stukje kaas toe. En espresso.
© ellen