Gisteren heb ik voor de risotto bouillon gemaakt van kip. Het vlees was nog over en ook nog ongeveer ¾ liter bouillon. Een mooi restje om kippenragoût van te maken; Klontje boter, 1 fijngesneden ui, 1 doosje grotchampignons, 60 gram boter, 60 gram bloem, ¾ liter bouillon.
Stukjes kip, botjes en velletjes verwijderen . vers gehakte peterselie scheutje room. Bak de champignons en de ui in wat boter. Maak een roux van de boter (boter smelten, bloem toevoegen, goed roeren en dan langzaam de bouillon toevoegen. Met een garde goed roeren tot de massa de gewenste dikte heeft. Nog even zachtjes door laten koken zodat de bloemsmaak verdwijnt) Doe de champignons en de ui erbij. Dan de stukjes kip en de peterselie. Op smaak brengen met flink wat versgemalen peper en een scheutje room. Een mooi lunchgerecht of voorafje. Opdienen in pasteibakjes. Ik had geen pasteibakjes in huis en geen zin om ze te gaan kopen, dus hebben we de ragoût op een sneetje brood gegeten.
© ellen