TAGLIATELLE AL FUNGHI PORCINI, VAN INPETTO…

Vandaag eindelijk weer ‘gewoon’ eten. In alle rust, met mooie muziek en een goed glas wijn. Bier kan ik voorlopig niet meer zien! De Inpetto tagliatelle uit het pakket van Aldo . Ik heb de pasta klaargemaakt zoals op de verpakking, krap zeven minuten koken. De saus die op de verpakking aanbevolen wordt leek ons wat veel (en zoet, ik voeg bijna nooit suiker toe) Mijn saus: (zo simpel mogelijk om de pasta goed te kunnen proeven) 3 eetlepels olijfolie, 2 teentjes knoflook in kleine flintertjes gesneden, 3 kleine gedroogde pepertjes, 2 flinke rijpe tomaten, een paar plakjes gerookte ham (van de Sumiranvarkens), fijngehakte bladpeterselie. De knoflook en de pepertjes in de olie even zachtjes smoren, tomaten in kleine stukjes toevoegen en laten sudderen. Intussen de pasta beetgaar koken, afgieten en bij het tomatenmengsel voegen. De ham en de peterselie erbij doen even omscheppen en snel opdienen. Wij vonden de tagliatelle bijzonder smakelijk. Het geurt heerlijk naar paddestoelen. Mooie vaste pasta. De smaak van paddestoelen is minder duidelijk aanwezig, dan de geur doet vermoeden. Ik zou er een volgende keer een paar van onze eigen gedroogde funghi aan toevoegen. Of misschien een mooie roomsaus op basis van gedroogde of verse paddestoelen.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *