GEROOKTE ZALM MET GROENE ASPERGES…

Vanavond pas laat gegeten. Vooraf een beetje gerookte zalm met groene asperges en een beetje tartaarsaus. De asperges 5 minuten koken, afgieten en even onder koud water spoelen. Dan lauwwarm opdienen met de zalm en een beetje tartaarsaus. Over de zalm; Schotse gekweekte zalm op appel- en beukenhout gerookt. (AH) smaakte werkelijk weer eens naar zalm zonder conserveringsmiddelen en andere zout- en zoethouders. Daarna kip uit de oven, ditmaal met een sinaasappel erin. Meestal maken we de kip met citroen maar die waren op vandaag. Sinaasappel gaat ook prima. Een takje rozemarijn bij de sinaasappel in de kip stoppen en per kilo een uur in de oven. Dit was nog een vrije uitloop kip. Ik vraag me af hoe lang deze kippen nog te koop zijn? Alle kippen zijn nu toch opgehokt? Zaterdag gaan we weer naar de Sumiranboerderij om vlees te kopen. Het zal ook daar stil zijn op het erf zonder de grote scharrelkippen.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *