Echt verse krieltjes…

krieltjes

Vandaag aten we de aardappeltjes die we gisteren geoogst hebben. Na de eerste oogst, de Red Baron, waren ditmaal de Nicola’s aan de beurt. De Jongste Bediende sorteerde de kleine krieltjes en de grotere piepers. De schilletjes van deze krieltjes zijn nog zo dun en vers dat alleen even stevig borstelen voldoende is. Dan snel koken tot ze nét gaar zijn en afgieten. Intussen een bosje platte peterselie fijnhakken. Een flinke klont gezouten boter in de pan, peterselie erbij en even laten bruisen. Aardappeltjes erbij en een paar minuutjes omschudden, vlokje zout erover en snel opdienen. Werkelijk, zo lekker heb ik nog nooit een aardappel gegeten!!!

tomatensalade

Wij aten ze vanavond bij geroosterde sardines samen met een salade van tomaten. De tomaten kreeg ik van mijn collega Elma. Zij heeft een kasje in haar tuin en kweekte deze zomer onder andere verschillende soorten tomaten. Ik kreeg een bakje met wel drie soorten. De langwerpige verwerkte ik vanavond in een salade. De tomaatjes in blokjes gesneden en samen met een heel fijngesneden rode ui, in een schaaltje doen. Wat verse basilicum in plukjes ertussen schikken, peper en zout erover en dan de allerbeste olijfolie die je hebt, met gulle hand over de salade gieten.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *