Geroosterde sardines op een mooie na-zomerdag…

geroosterde sardines

Ach, wat rest is soms mooier dan…

Het was vandaag een prachtige na-zomerzondag. Ik heb lekker in de tuin gewerkt, alvast een trosje van onze eigen druiven gesnoept, een boek gelezen…

Ons avondmaal bestond vandaag uit overheerlijke aardappeltjes, tomatensalade en gegrilde sardines. Simpeler kan het eigenlijk niet. Wij hebben hier thuis een hele eenvoudige barbeque. Niks Weber of Cowboy Cooker, gewoon zo’n gietijzeren pot. Je gooit er houtskool in, wat aanmaakvloeistof en dan flink laten branden en vooral veel geduld hebben tot de kooltjes mooi egaal gloeien.

sardientjes

Sardines, gisteren op de Helmondse markt gekocht, tussen een rooster geplaatst zo’n 7 minuutjes boven de gloeiende kooltjes,… en dan gewoon voorzichtig met je vingers de graatjes en velletjes verwijderen… glas witte wijn erbij, bijvoorbeeld een mooie, gekoelde Rivaner…echt snoepeten…

Erbij verse krieltjes en tomatensla.

En natuurlijk een kopje espresso toe!

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *