Vanavond zalm in roomsaus met spaghetti en salade. Een gerecht dat snel klaar is en toch heel smakelijk. Zalm hoort tegenwoordig bij de goedkopere vis. Je moet het alleen niet te vaak eten, want zalm gaat nogal snel vervelen. Ik schreef al eerder over de dienstbodes die in hun contract bedongen dat ze niet vaker dan 2 keer per week zalm te eten zouden krijgen.
Zalm met pasta. Wij aten er spaghetti bij, maar eigenlijk is groene tagliatelle beter, ik had die helaas niet meer in huis, vandaar. 300 gram zalmfilet, 1 fijngesneden sjalotje, klontje boter, 250 ml room, 2 bosuitjes, 1 eetlepel fijngehakte dille, peper en zeezout. Het uitje in de boter even uit laten zweten. Dan de room in de pan en de zalm in grote stukken gesneden erbij voegen. Laat dit zo een minuut of 8 zachtjes garen. Op smaak brengen met peper en zeezout. Vlak voor het opdienen de bosuitjes en de dille erbij doen. Je kunt de saus wat dikker maken door er een lepeltje beurre maniè bij te doen Een mooie gemengde salade vooraf en je hebt in een paar minuten een smakelijke maaltijd. Espresso toe.
© ellen