ZALM UIT DE OVEN….

Vandaag zalm uit de oven met erbij broccoli en voor mij wat gekookte aardappeltjes.

2 flinke moten zalm van een goede vishandel. 1 bosje platte peterselie, beetje selderij, beetje basilicum heel fijn hakken. 1 sjalotje, ook heel fijngehakt de schil van een citroen raspen (zonder het wit) handvol pijnpitjes, peper en zeezout paar lepels olijfolie. De oven op grilstand voorverwarmen op 200 graden Een blik insmeren met olie en daarop de zalm leggen. De kruiden ui en citroenrasp vermengen met de olijfolie. De zalm bestrooien met peper en zout en het kruidenmengsel erop smeren. De hele bovenkant van de zalm moet bedekt zijn. Alles een beetje aanduwen zodat het een mooie massa wordt en de pijnpitjes erover strooien. De zalm zo, afhankelijk van de dikte, ongeveer 15 minuten in de oven zetten.

Nog een stukje van de heerlijke brie toe. En espresso. De foto is genomen vóór de zalm in de oven ging. Wij hebben niet altijd het geduld om nog eens foto’s te maken als het eten op tafel staat.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *