POLLO ALLA CACCIATORA…

Recept werd in 1960 opgetekend en is afkomstig vande familie Prandi uit Cravanzara. 

Een mooie biologische kip in stukken delen. De poten en de borststuken bewaren en van de rest een klein pannetje bouillon gemaakt. olijfolie/boter 1 grote ui 1 teentje knoflook 2 grote rijpe tomaten Rozemarijn, laurier, peper, nootmuskaat, basilicum, zout, bouillon.

Braad de stukken kip in wat olijfolie en een klontje boter. Voeg rozemarijn, laurier, nootmuskaat en peper toe. Dan de in schijven gesneden ui toevoegen en goudgeel braden. De tomaten in blokjes snijden en bij het vlees doen. Even omroeren en zachtjes laten smoren. Voeg dan zout en basilicum toe. Laat de kip zo zachtjes gaarstoven en voeg zo nodig wat bouillon toe. De saus niet te veel inkoken zodat ze licht en aromatisch blijft. Ik heb er ook nog een handvol gedroogd eekhoorntjesbrood bij gedaan en een eetlepel tomatenpuree. Het eekhoorntjesbrood vooraf geweekt in lauw water. Wij aten bij dit kipgerecht pasta (riccioli, slobbert de saus lekker op) en sperzieboontjes. Kaas toe. En espresso.

© ellen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *