Snelle spaghetti met gerookte zalm, spinazie en gorgonzola…

pasta met gerookte zalm en spinazie

Snel een maaltijd maken van de spulletjes die nog in huis zijn. Ach…, het lukt eigenlijk altijd wel.

Ik had die ochtend een stukje gerookte zalm gekocht, een zalmhaasje heet dat geloof ik. Het was bedoeld om de dag erop als lunch te dienen, maar het kwam nu van pas bij een snelle maaltijd. En spinazie houden we altijd op voorraad. Zo bij de super vandaan, in handige blokjes ingevroren. Je grabbelt een paar blokjes uit de vriezer en je versiert er je soep mee, je saus, de vulling van je tortellini. En ingevroren spinazie voldoet wat ons betreft prima als groente. Ook zachte kazen behoren doorgaans tot de standaardvoorraad in dit huis. Het recept voldoet voor twee personen, maar met enige aanpassing kun je er een weeshuis van mee laten eten.

 • 80 gram gerookte zalm,
 • 80 gram spinazie,
 • 50 gram gorgonzolakaas,
 • 2 sjalotjes,
 • 1 teen knoflook,
 • 1 glas witte wijn,
 • 1 flinke scheut room,
 • boter,
 • nootmuskaat,
 • peper en zout,
 • spaghetti naar behoefte.

Snipper de sjalotjes en de knoflook heel fijn en smoor ze in de boter tot ze mooi glazig zijn. Doe dan de wijn en de room erbij. Laat het geel even doorkoken. Nootmuskaat naar smaak toevoegen, flink peper erbij en zout naar behoefte. (Let op: in gorgonzola zit zout, en ook de boter kan gezouten zijn. In dat geval spaarzaam met zout!) Smelt de fijngehakte kaas in de saus en roer er de spinazie door. De in kleine reepjes gesneden vis mag nu toegevoegd. Laat het geheel op een laag vuurtje pruttelen. Kook intussen de spaghetti gaar. Is de saus tegen het eind van de kooktijd van de spaghetti té nat naar je zin dan kun je hem nog even wat inkoken op een hoog vuur. (Wel erbij blijven!) Giet de spaghetti af en stort hem in een schaal. Giet de saus erover en schep goed om. Dien warm op.

Erbij een frisse rucollasalade en een glas witte wijn.

**We gebruikten De Cecca pasta no 12. Die moet twaalf minuten koken. Al met al ben je 15 minuten kwijt met de pasta. En dat is ook de tijd die het kost om de saus te maken. En dan nog blijft er tijd over om tussendoor de salade te bereiden. Snel toch?!

© paul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *